معماری
خانه / آموزشی / آشپزی / پیمانه‌ها، قاشق‌ها و کاربرد آنها در آشپزی
پیمانه‌ها، قاشق‌ها و کاربرد آنها در آشپزی

پیمانه‌ها، قاشق‌ها و کاربرد آنها در آشپزی

پیمانه‌ها، قاشق‌ها و کاربرد آنها در آشپزی

وب‌سایت سوران: پیمانه ها در آشپزی اهمیت زیادی دارند. مخصوصا در شیرینی پزی گاهی اوقات یک مثقال مواد اضافه هم می تواند کارتان را خراب کند. بنابراین فکر کردیم که شاید این نکات های اندازه گیری در آشپزی به دردتان بخورد.

واحد های وزن Weight

یک تن برابر با ۱۰۰۰ کیلوگرم
یک کیلو گرم برابر با ۱۰۰۰ گرم
یک مثقال برابر با ۴/۷ گرم
یک پوند برابر با۴۵۳/۵۶ گرم
یک سیر برابر با ۷۵ گرم
یک اونس برابر با ۲۸/۳۵ گرم

واحد های حجم Volume

هرگالن یا بشکه آمریکائی برابر با ۳/۷۸ لیتر
هرگالن یا بشکه انگلیسی برابر با ۴/۵۵ لیتر
هرلیتر برابر با ۱۰۰۰ سانتی متر مکعب است

وازه های سانتی متر مکعب cm3 ، میلی لیتر و سی سی cc معادل هم میباشند.

تبدیل واحد های مختلف مواد اولیه آشپزی به یکدیگر

یک پیمانه آرد برابر با ۱۰۰ گرم
یک پیمانه پودر قندبرابر با ۱۲۵ گرم
یک پیمانه شکر : برابر با ۱۵۰ گرم
یک پیمانه روغن مایع برابر با ۱۵۰ گرم
یک پیمانه روغن جامد یا کره برابر با ۱۵۰ گرم

پیمانه‌ها، قاشق‌ها و کاربرد آنها در آشپزی

تبدیل واحد وزن به واحد حجم

۲۰ اونس (۱ پاینت انگلیسی) اندکی بیشتر از نیم لیتر است. تقریبا ۵۷۵ می لیترانگلیسی معادل متریک
۱ اونس : ۲۵ می لیتر
۲ اونس : ۵۰ میلی لیتر
۳ اونس : ۷۵ میلی لیتر
۴ اونس : ۱۰۰ تا۱۲۵ میلی لیتر
۵ اونس : ۱۵۰ میلی لیتر
۶ اونس : ۱۷۵ میلی لیتر
۷ اونس : ۲۰۰ میلی لیتر
۸ اونس : ۲۲۵ میلی لیتر
۹ اونس : ۲۵۰ میلی لیتر
۲/۱ پاینت یا ۱۰ اونس : ۲۷۵تا ۳۰۰ میلی لیتر
۱ پاینت یا ۲۰ اونس : ۵۷۵ تا۶۰۰ میلی لیتر
۳۵ اونس : ۱۰۰۰ میلی لیتر (۱ لیتر)
یک لیتر برابر است با ۱۰۰۰ میلی لیتر , ۱۰۰ سانتی لیتر و ۱۰ دسی لیتر

پیمانه‌ها، قاشق‌ها و کاربرد آنها در آشپزی

میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)

۱۰۰ میلی لیتر = ۴/۱ پیمانه
۲۰۰ میلی لیتر = ۴/۳ پیمانه
۲۵۰ میلی لیتر = ۱ پیمانه
۳۰۰ میلی لیتر = ۱و ۴/۱ پیمانه
۴۰۰ میلی لیتر = ۱ و ۲/۱ پیمانه
۵۰۰ میلی لیتر = ۲ پیمانه
۶۰۰ میلی لیتر = ۲و۴/۱ پیمانه
۷۰۰ میلی لیتر = ۲ و ۴/۳ پیمانه
۸۰۰ میلی لیتر = ۳ پیمانه

میلی لیتر به لیتر

۲۵۰ میلی لیتر = ۴/۱ لیتر
۵۰۰ میلی لیتر = ۲/۱ لیتر
۷۵۰ میلی لیتر = ۴/۳ لیتر
۱۰۰۰ میلی لیتر = ۱ لیتر

لیوان به گرم

یک لیوان آرد برابر است با ۱۵۰ گرم
یک لیوان شکر برابر است با ۲۳۰ گرم
یک لیوان کشمش برابر است با ۱۸۰ گرم
یک لیوان پودر قند برابر است با ۱۶۰ گرم
یک لیوان پودر نارگیل برابر است با ۹۰ گرم
یک لیوان روغن مایع برابر است با ۲۲۰ گرم
یک لیوان ماست برابر است با ۲۰۰ گرم

قاشق غذاخوری به گرم

یک قاشق غذا خوری آرد برابر است با ۱۰ گرم
یک قاشق غذا خوری شکر برابر است با ۱۲ گرم
یک قاشق غذا خوری پودر قند برابر است با ۱۰ گرم
یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت برابر است با ۷ گرم
شیر پاستوریزه ۱۲۰ میلی لیتر ( سی سی )‌ معادل نصف لیوان معمولی

 

پیمانه ها

یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر
یک پیمانه : ۲۵۰ میلی لیتر
نصف پیمانه :۱۲۵ میلی لیتر
یک سوم پیمانه : ۸۰ میلی لیتر
یک قاشق غذاخوری :۱۵ میلی لیتر
یک قاشق چایخوری :۵ میلی لیتر
نصف قاشق چایخوری :۵/۲ میلی لیتر
یک چهارم قاشق چایخوری:۵/۱ میلی لیتر

اندازه برخی مواد اولیه

۵ عدد تخم مرغ: یک پیمانه
یک قاشق غذا خوری روغن:۲۰ گرم
یک پیمانه خامه نزده : ۲ پیمانه خامه زده شده است.
یک ورق ژلاتین برابر یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین است.
یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر ۳ گرم است.

اندازه مواد با قاشق غذاخوری

روغن:۲۰ گرم
ماست:۲۵ گرم
خامه :۲۵ گرم
شکر :۲۰ گرم
آرد سفید:۱۵ تا ۲۰ گرم
پودر کاکائو : ۱۰ گرم
پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق پودر شده:۲۰ گرم
گردو یا بادام یا فندق خرد شده:۱۵ گرم
عسل : ۳۰ گرم
کره :۲۰ گرم
خمیر مایه : ۱۰ گرم
پودر قند: ۱۵ گرم
آرد ذرت: ۱۵ گرم
پودر ژلاتین :۱۵ گرم

نکته : توجه داشته باشید با توجه به چگالی مواد و اندازه بلورهای اونها وزنشون هم متفاوت میشه به این معنی که مثلا” یک پیمانه شکر لزوما” با یک پیمانه آرد هم وزن نخواهد بود.

درباره ی مدیر وب سایت

همچنین ببینید

هَواری ماهی

هَواری ماهی

پای سفره جنوبی ها (۵) مجله آشپزی مثبت – نیره اعظم زنجانی، اکرم عسگری*: هَواری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *